ون شك دست راست از دست چپ بهتر است. پيامبر صلی الله علیه وسلم از غذا خوردن و آشاميدن با دست چپ نهي كرده و انجام اين كارها را با دست راست امر كرده است.

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد:« يَا غُلَامُ سَمِّ اللَّهَ وَكُلْ بِيَمِينِكَ وَكُلْ مِمَّا يَلِيكَ »

 (اي پسر! بسم الله بگو و با دست راست بخور و از جلوي  خودت بخور).[2] 

و مي‌فرمايد:« إِذَا أَكَلَ أَحَدُكُمْ فَلْيَأْكُلْ بِيَمِينِهِ، وَإِذَا شَرِبَ فَلْيَشْرَبْ بِيَمِينِهِ؛ فَإِنَّ الشَّيْطَانَ يَأْكُلُ بِشِمَالِهِ وَيَشْرَبُ بِشِمَالِهِ » (هر گاه انسان غذا مي‌خورد با دست راست ميل كند و هر گاه آب مي‌نوشد؛ بادست راست بنوشد چرا كه شيطان با چپ مي‌خورد و مي‌نوشد). لذا به خاطر پيروي‌از سنت پيامبر صلی الله علیه وسلم بهتراست كه‌انسان با دست راست تسبيح بگويد.

پيامبر صلی الله علیه وسلم تمام كارها(ي ارزشمند) را دوست داشت با دست راست انجام دهد؛ پوشيدن كفش، شانه زدن مو و ... با اين تفصيل ، ذكر با تسبيح بدعت نيست. چون منظور از بدعت.... بدعتي‌ است كه در دين باشد و هدف از ذكر با تسبيح، محفوظ نگهداشتن عدد تسبيحات است كه تسبيح براي اين‌كار وسيله مناسبي است. به هر حال تسبيح با انگشتان سنت و بهتر است.

 شيخ ابن عثيمين- نور علي الدرب ( الحلقة الثانية) – ص(68)
--------------------------------------------------------------------------------
[1] - احمد 6/370 – ابوداود 1501 – ترمذي 3583 – ابن حبان 842 – حاكم 1/547 ( 2007) سكوت كرده است و ذهبي آن را صحيح قرار داده است. آلباني آن را حسن قرار داده است. صحيح أبوداود (1329). 
[2] - بخاري 5376 – مسلم 2022[234] خرافه‌ي حفظ بكارت

س: درمیان  بعضي از مردم شايع است كه مي‌گويند: مادر بالاي زانوي دختر خود را بوسيله تيغ سه خط نزديك بهم مي‌برد و يك قطعه قند به خون آغشته مي‌كند و به دخترش مي‌خوراند و همزمان با اين‌كار يك سري جملاتي را زمزمه مي‌كند و معتقد است با اين‌كار بكارت دخترش از هرگونه تجاوز محفوظ مي‌ماند. (روش‌هاي ديگري هم در اين مورد شايع است) حكم شريعت چيست؟

ج: اين عمل بسيار زشتي‌است كه در شريعت اصل و اساسي ندارد؛ چنين‌كاري درست نيست بلكه اجتناب از آن واجب است. اين ادعا كه بكارت دختر با اين عمل محفوظ مي‌ماند مردود است و از القائات شيطان مي باشد. لازم است كه همديگر را به ترك اين كار سفارش نمائيم. بر علما واجب است كه مردم را به اجتناب از اين كار تشويق نمايند و از عواقب‌آن، همه را بر حذردارند. چرا كه علما مبلغاني از طرف الله سبحانه و تعالي و رسول او صلی الله علیه وسلم هستند. والله المستعان.

 شيخ ابن باز – مجموع فتاوي و مقالات متنوعة (6/394) [235] مصافحه دايمي بعد از نماز

س: حكم شريعت در مورد مصافحه بعد از نماز چيست؟ آيا بدعت است؟ با دليل توضيح دهيد.

ج: مصافحه بعد از نماز بطور دايم اصل و اساسي در شريعت ندارد، بلكه بدعت است.

 پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد:« مَنْ عَمِلَ عَمَلًا لَيْسَ عَلَيْهِ أَمْرُنَا فَهُوَ رَدٌّ»[1] 

(هر كس‌عملي‌انجام دهد كه‌از امر دين ما نباشد؛ مردود است.)

 و هم‌چنين فرموده است:« مَنْ أَحْدَثَ فِي أَمْرِنَا هَذَا مَا لَيْسَ فِيهِ فَهُوَ رَدٌّ»[2] 

( هر كس‌ در دين ما چيزي را وارد كند ‌‌كه از آن نيست، مردود است.)

شيخ ابن باز- فتاوي اسلامية – دار الأرقم، ص(179)
--------------------------------------------------------------------------------
[1] - بخاري اين حديث را در كتاب بيوع و اعتصام معلق بيان كرده است و مسلم متصل (1718)
[2] - بخاري 2697 – مسلم (1718)<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<html><body><a class="text" href="w:text:279.txt">بوسيدن قرآن</a><a class="text" href="w:text:280.txt">يك دقيقه سكوت ايستاده جهت شادي روح اموات</a><a class="text" href="w:text:281.txt">حكم بريدن نوار مراسم افتتاحيه</a></body></html>[236] بوسيدن قرآن

س: حكم بوسيدن قرآن چيست؟

ج: هيچ دليلي بر مشروعيت بوسيدن قرآن كريم وجود ندارد، بلكه قرآن براي تلاوت و تفكر و عمل به آن نازل شده است.

وبالله التوفيق و صلي الله علي نبينا محمد و آله و صحبه و سلم

 انجمن دايم - مجلة البحوث الإسلامية (45/96)<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<html><body><a class="text" href="w:text:29.txt">حدود دوستی با کفار </a><a class="text" href="w:text:30.txt">حکم استفاده از صلیب و این که استفاده کننده ی آن، چه زمانی کافر می شود.</a><a class="text" href="w:text:31.txt">کفر کسی که نماز نمی خواند</a><a class="text" href="w:text:32.txt">کسی که برادر مسلمانش را که نماز نمی خواند کافر خطاب کند، حکمش چیست؟</a><a class="text" href="w:text:33.txt">صدا زدن پیامبر صلی الله علیه وسلّم  و کمک خواستن از ایشان شرک اکبر است</a><a class="text" href="w:text:34.txt">حکم استغاثه از اولیاء</a><a class="text" href="w:text:35.txt">حکم شرع در مورد کسی که می گوید: یا محمد، یا علی، یا گیلانی</a><a class="text" href="w:text:36.txt">حکم ذبح برای غیر الله</a><a class="text" href="w:text:37.txt">حکم (گوشت) حیوانی که برای غیر الله ذبح می شود</a><a class="text" href="w:text:38.txt">حکم گوشت حیواناتی که به مناسبت جشن میلاد پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ذبح شود</a></body></html>[237] يك دقيقه سكوت ايستاده جهت شادي روح اموات

س: هنگام شروع جلسه، جهت تعزيت و برزگداشت شهدا، چند لحظه مي‌ايستند و سكوت مي‌كنند؛ آيا انجام چنين عملي جهت شادي ارواح شهدا جايز است؟

ج: چند لحظه سكوت ايستاده به احترام شهدا و بزرگان يا جهت تعزيت و بزرگداشت ارواح شهدا از بدعت‌ها و امور نوپيدا است كه در عصر پيامبر صلی الله علیه وسلم و صحابه و تابعين نبوده و با توحيد و عبادت الله منافات دارد. و اين‌كار تعدادي از مسلمانان ناآگاه به مسايل اسلامي است كه از عادات و رسوم زشت كفار در زياده روي در عشق و علاقه به بزرگان‌شان «زنده يا مرده» تقليد مي‌كنند. اين‌‌ در حالي است كه پيامبر صلی الله علیه وسلم مشابهت با كفار را منع كرده است، حقوقي را كه اسلام در اين مورد بيان كرده است: دعا و صدقه و ذكر خوبي‌ها و ... و بسياري از آدابي كه اسلام بيان كرده و مردم را به مراعات آن در قبال برادران‌شان مرده يا زنده تشويق نموده، است. يك لحظه سكوت و توقف به احترام شهدا و بزرگان جزء آداب اسلامي نيست و با اصول اسلامي منافات دارد.

 وبالله التوفيق و صلي الله علي نبينا محمد و آله و صحبه و سلم

 انجمن دايم پژوهشهاي علمي و افتا (2/147،146)[238]  حكم بريدن نوار مراسم افتتاحيه

س: بعضي از مردم عادت دارند هنگام شروع كاري، مراسم افتتاحيه برگزار مي‌كنند. در مرحله ي اول نواري را ‌كه قبلاً آماده شده قيچي مي‌كنند. بعضي از مسلمانان پيشاپيش اين كار با گفتن بسم الله و دعا و طلب بركت از الله تعالي اقدام به شروع كار مي‌كنند آيا اين عمل با عادات مسلمانان قديم ارتباط دارد يا تقليد كوركورانه است؟ آيا مشابه اين عمل در اسلام براي افتتاح كار وجود دارد؟

ج: اين كار هيچ اصل و اساسي ندارد، بلكه عملي بيهوده است. مسلمانان در گذشته اين كار را انجام نداده اند بلكه اين تقليد محض از بيگانگان است. در اسلام جهت شروع بكاري، نماز استخاره، دعا و طلب خير و بركت و توفيق انجام آن كار از پروردگار، آمده است. 